EERSTE DUURZAME CASCO-WONING IN RAMPGEBIED OPGELEVERD!!

EERSTE DUURZAME CASCO-WONING IN RAMPGEBIED OPGELEVERD!!

Tot onze grote vreugde is half augustus 2014 de eerste duurzame casco-woning in Daanbantayan op Noord-Cebu opgeleverd. Dankzij de inspanningen van onze contactpersoon Bert Kok en zijn vrouw Joyce heeft de aannemer de eerste woning (''House of Hope no.1”) opgeleverd.
De eerste bewoner – een oude, minder valide vrouw – hoeft niet meer in een tent te slapen, die elk moment kan worden weg geblazen. Er is een lijst van zeven gezinnen die voor de eerste zeven woningen in aanmerking komen. Inmiddels is de tweede woning (“House of Hope no.2”) bijna klaar en zijn de voorbereidingen voor de derde woning in gang gezet.
Deze kleine duurzame casco-woningen kunnen tegen een stootje en zijn bestand tegen taifoons en zware stormen. De bewoners kunnen aan deze woningen zelf kamers aanbouwen en stevige uitbouw realiseren. Het meest kwetsbare gedeelte blijft het dak, maar dat is dan ook weer gemakkelijk te vervangen. Deze bouwwijze – door middel van blokken die verankerd worden door middel van kettingen en cement aan een stevig fundament - is momenteel erg populair. Vooral nu de Filipijnen de laatste tijd met orkanen en zware stormen te maken krijgen. Hieronder treft u alvast een afbeelding van de bouw van de eerste woning. We hopen dat er nog vele woningen zullen volgen. Op dit moment zijn er voldoende middelen – dankzij uw royale steun – voor de bouw van de eerste zeven “Houses of Hope”. Wilt U ons blijven steunen bij dit project van duurzame bouw? Alvast onze hartelijke dank! (Voor IBAN- rekeningnummer zie hieronder)

Deel dit...

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT